Mede door Elektrotechniek Schuurmans mogelijk gemaakt.

 

Alem heeft er elf huizen bij

Geplaatst op
Laatste update
Afbeelding
De nieuwbouw in Alem. Fotograaf: Cor de Kock

ALEM – Ze hebben er in Alem lang, volgens sommigen zelfs te lang, naar uitgezien: woningbouw op het pittoreske Maasschiereiland. Nu echter zijn er aan de Meerenstraat en Het Boerenerf elf woningen gereed gekomen.

Vijf daarvan zijn verkocht en zes verhuurd. De helft ervan is inmiddels bewoond. De bouw onder architectuur van Paul Sloven werd uitgevoerd door bouwbedrijf J.A. van Boxtel in opdracht van Woonstichting De Kernen’. De exploitatie is in handen van Woningstichting Maasdriel.

Het woningcomplex aan de Meerenstraat ziet er uit als een langgevelboerderij en past daarom goed in de omgeving. Op het perceel, waar voorheen boerderij en loonwerkbedrijf Den Teuling was gevestigd, is nog plaats voor zes woningen. Voor de leefbaarheid in Alem dringt het bestuur van de Dorpsraad aan op spoedige bouw daarvan.

In aanwezigheid van de reeds gevestigde bewoners werd dinsdagmiddag de officiële opening van het complex verricht. In de brandende zon werd daarbij het woord gevoerd door wethouder Jos Huizinga namens de gemeente Maasdriel, Marinus Kempe, de directeur van Woonstichting De Kernen en Frans Nendels, voorzitter van de Woningstichting Maasdriel.

Om de dorst te lessen spoedde het gezelschap zich naar het officiële gedeelte naar herberg Het Hart van Alem.

Dit bericht was geplaatst inGeen categorie. Bookmark the permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter:Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>