Brandmeldbeveiliging

Gelukkig zien steeds meer bedrijven de noodzaak in van een goede algemene beveiliging. Maar brandmeldbeveiliging, of brandbeveiliging, is vaak een onderbelichtte vorm van beveiliging, terwijl de gevolgen van een kleine tot middelgrote brand vaak vele malen groter zijn dan de gevolgen van een inbraak.

Niet alleen de brand, maar ook de rook- en/of waterschade zorgen voor beschadiging van gegevens en boedel. Vergeet hierbij niet het verstoorde productieproces en/of bereikbaarheid van uw organisatie. De uiteindelijke schade staat niet in verhouding tot de schade van een inbraak terwijl men zich voor inbraak veelal beter beveiligd.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Bij brandbeveiliging is niet alleen het op tijd signaleren van brand noodzakelijk, maar als er onverhoopt toch brand uitbreekt, dan moet er snel en adequaat gehandeld worden. Medewerkers en gasten moeten zo snel mogelijk gealarmeerd worden en het pand verlaten volgens de vluchtroutes die duidelijk gemarkeerd zijn met vluchtbordjes en nooduitgangen die op het juiste moment deugdelijk functioneren.

“Ieder pand vraagt om een eigen aanpak.”

Ieder pand vraagt om een eigen specifieke aanpak, net zoals een serverruimte een andere aanpak vraagt dan een vergaderzaal of hotelkamer. Materialen waarmee gewerkt wordt in uw productieproces kunnen ook van belang zijn.

Elektrotechniek Schuurmans heeft ervaring met deze uiteenlopende vraagstukken. Wij leveren u graag een deskundig advies, gekwalificeerde systemen en periodiek onderhoud voor zowel nieuwbouw als bestaande panden.